23224823931_5a2b34b8d1_k

DevAcademy prin ochii padawan-ilor (partea a 3-a)

Nou testimonial la orizont, noi mărturisiri. De data aceasta stăm de vorbă cu Mihai, un alt padawan DevAcademy înscris la track-ul RoR. Ce ne povesteşte frumos Mihai despre Dev, aflăm imediat.

Ce așteptări aveai când te-ai înscris în Dev? Dacă ar fi să compari Dev cu o destinație, ce etichetă i-ai pune?

Când m-am înscris, doream neapărat să învăț Ruby on Rails. M-am bucurat că am găsit această oportunitate. Nu regret nici un moment această alegere.

Cum e DevAcademy față de alte programe de învățare?

Nu aș putea compara DevAcademy cu alte cursuri, pentru că nu prea am frecventat alte cursuri. Până una-alta îmi dau seama că îmi place aici și mă bate gândul să mă mai înscriu și la alte cursuri organizate de DevAcademy.
În ce fel te ajută stilul de învățare Dev să aprofundezi cunoștințele?
Mi se pare foarte potrivit pentru învățarea unui limbaj de programare: o scurtă prezentare a teoriei, câteva exemple, și teme. Până aici nimic nou, doar că există o comunicare foarte bună între cursanți și mentori, atât online, cât și după cursuri, la o bere…

Ce e acela un mentor și cum te ajuta el /ea în programul de formare?
Mentorul este acel om, care are ceva dintr-un profesor, dar și ceva dintr-un student-senior, și care nu are altă dorință (între ora 20:00 și 22:00) decât aceea de a mă familiariza pe mine cu Rails-ul. El are o disponibilitate foarte mare, o răbdare pe măsură și… pare să nu fie deranjat de întrebări, oricât de stupide ar fi ele.Care sunt lucrurile fun pe care lumea nu are cum să le deducă despre Dev?

Mersul în grup la bere; umorul și atmosfera de la curs; temele interesante; mentorii și cursanții – toți sunt oameni în prezența cărora nu ai cum să te plictisești.

E DevAcademy genul de loc care te inspiră? Dacă da ce fel de idei ți-au venit de când ești în programul Dev? Sau de ce te simți acum în stare, față de trecut?
Da, categoric mă inspiră. Așa cum am spus și mai devreme, mentorii și cursanții sunt oameni tineri și entuziaști. Nu am cum să nu fiu prins în fluxul de idei și proiecte, atâta timp cât toată lumea este comunicativă și are interese similare cu ale mele. Aflu idei noi, metode inedite – la urma urmei este un curs, și d-aia sunt acolo – ca să aflu lucruri noi. Într-un fel, mi s-a deschis orizontul pentru că am aflat lucruri noi despre materia pe care o studiez, lucruri de care nu știam atunci când m-am înscris.

Mihai este Padawan la Track-ul de Ruby on Rails în DevAcademy – generația 2015-2016.

Vrei să trăieşti şi tu astfel de experienţe? Urmăreşte-ne pe Facebook sau pe website-ul nostru pentru noutăţi legate de noi înscrieri.

DSC_2512

DevAcademy prin ochii padawan-ilor (partea a 2-a)

Android track

 

 

 

Continuăm astăzi seria de povestiri despre experiența DevAcademy cu cea a lui Lucian, padawan la track-ul RoR. Discutăm despre cum vede el experienţa DevAcademy, despre ce ne face să fim noi, despre cum se simte el când este în mijlocul comunității Dev.

 

 

 

Ce aşteptări aveai când te-ai înscris în Dev?

Aşteptările mele erau să învăţ atât Ruby ca şi limbaj de programare cât şi Rails astfel încât la sfârşitul programului să pot scrie un API sau o aplicaţie web.

Cum e DevAcademy faţă de alte programe de învăţare?

Dev este diferit de alte programe de învăţare în primul rând prin faptul că mentorii sunt persoane care lucrează în domeniu şi au experienţa reală cu Ruby/Rails. Astfel, nu ne sunt prezentate de un “profesor” materiale doar din “cărţi”. Mentorii sunt foarte ok, ne ajută să înţelegem orice, ne răspund la orice întrebare/nelămurire iar temele + exemplele practice + integrarea ne oferă o experienţă cât mai apropiată de lumea reală, de proiecte reale, lucruri ce nu sunt întâlnite la un curs normal.

În ce fel te ajută stilul de învăţare Dev să aprofundezi cunoştinţele?

Temele, exemplele practice şi răspunsurile la întrebări ajută cel mai mult la aprofundarea cunoştinţelor.

Ce e acela un mentor şi cum te ajută el /ea în programul de formare?

Un mentor este un prieten care îţi explică mai mişto decât la şcoală şi care nu îţi dă notă 4 dacă ai întârziat cu tema. Este o persoană care are experienţă multă pentru că lucrează în domeniu şi te ajută în orice situaţie.

Care sunt lucrurile fun pe care lumea nu are cum să le deducă despre Dev?

Lucrurile fun sunt lăsate pentru pauze şi ieşirile la bere pentru că track-ul se bazează pe seriozitate şi învăţare.

E DevAcademy genul de loc care te inspiră? Dacă da ce fel de idei ţi-au venit de când eşti în programul Dev? Sau de ce te simţi acum în stare, ceva ce în trecut poate îţi părea dificil?

Dev este un loc care mă inspiră pentru că văd mulţi oameni pasionaţi de ceea ce fac şi mulţi care doresc să înveţe. După doar o lună simt că am învăţat o parte bună din limbajul Ruby, simt că pot să scriu şi să citesc cod Ruby şi cred că introducerea în Rails este mai simplă acum.

Lucian este Padawan la Track-ul de Ruby on Rails în DevAcademy – generația 2015-2016.

Vrei să trăieşti şi tu astfel de experienţe? Urmăreşte-ne pe Facebook sau pe website-ul nostru pentru noutăţi legate de noi înscrieri.

 

Product Management – cum am ajuns să facem un track mai avansat

product-management-devacademy

 

Am primit zilele astea întrebarea: Care este cel mai mare failure pe care l-ai avut în DevAcademy și ce ai învățat din el.
Întrebarea asta m-a surprins într-un mod cel puțin interesant pentru mine: nu am reușit să găsesc un răspuns direct la ea.
M-am întrebat: oare faptul că nu am un răspuns, nu înseamnă cumva că sunt prea mândru?
După o analiză a anului trecut, mi-am dat seama că există ceva ce facem în DevAcademy, ceva despre care am citit foarte multe articole și care ne ajută să transformăm (pivotăm – dacă este să folosim un limbaj din lumea startup-urilor) experiențele în oportunități:

Failure is a learning point, not an end.

 

M-am gândit cum am ajuns să avem o astfel de perspectivă asupra încercărilor și a modului în care învățăm, pentru că ea nu a fost niciodată un punct vital sau important în orice discuție pe care am avut-o despre care sunt valorile sau care este cultura noastră.
Motivul este extrem de simplu: Continue reading

Product Management. Cu implementare

the_road_less_traveled_on...-200000
Iarna s-a instalat în oraș, dar departe de noi gândul de a trage pe dreapta și de a intra în hibernare. Din contră, echipa DevAcademy lucrează cu forțe proaspete la proiecte noi despre care vă vom povesti în cele ce urmează. Astăzi, două gânduri și impresii despre track-ul de Product Management.
Vă anunțam în toamnă că acest track fusese suspendat indefinitiv. Deși mulți dintre voi vă exprimaseți dorința de a urma un astfel de program, la momentul respectiv nu am reușit să-l începem according to plan. Nu pentru că nu ne-am dorit, ci pentru că resursele necesare de knowledge, potrivite designului acestui curs, nu ne erau disponibile atunci. Dar în frumosul stil ”That was last year…”, 2016 vine cu vești bune pentru pasionații de product design: Track-ul de Product Management a început în forță săptămâna trecută, într-un format nou, în premieră pentru DevAcademy.

Continue reading

DSC_2474

DevAcademy prin ochii padawan-ilor

Cum se vede DevAcademy pentru cei care au intrat în comunitate? De ce ne-au ales pe noi? Ce le hrănește inspirația? Am fost în vizită la track-urile DevAcademy și ne-am întors cu păreri la cald, după discuții frumoase cu padawanii noii generații Dev. Astăzi, Alexandru, padawan Ruby on Rails, ne povestește despre 3 luni intense, petrecute în mijlocul comunității Dev.

Ce așteptări aveai când te-ai înscris în Dev? Dacă ar fi să compari Dev cu o destinație, ce etichetă i-ai pune?

Nu aveam aşteptări prea mari, încerc să evit să fac asta de obicei, însă aveam o aşteptare destul de simplă, dar importantă – să învăţ ceva, orice, oricât de mic, care cumva să mă poată ajuta să progresez ca programator, să devin mai bun şi să-mi fie mai uşor în viitor să mă adaptez mai bine acestui domeniu. Această mică aşteptare a fost deja îndeplinită: am început cu Ruby şi, deşi nu este încă Rails, cunoştinţele noi cumulate m-au ajutat să-mi îmbunătăţesc bazele limbajului pe care le aveam deja.

Cum e DevAcademy faţă de alte programe de învățare?

Cred că mai bine aş spune cum nu e… Nu e plictisitor, nu avem doar teorie şi atât, fapt pentru care n-am reuşit încă să adorm la curs şi, mai important poate, nu m-am simţit ca şi cum aş fi doar un cursant care nu e implicat în niciun sistem de învăţare. Şi pot să spun asta după ce am trecut prin experienţa a două facultăţi în România Continue reading

23224823931_5a2b34b8d1_k

3, 2, 1… take off!

După un weekend intens de hackathon la începutul lunii urmat de zile întregi de review, anunțuri, setup și planning,  săptămâna aceasta am început programele de învățare DevAcademy, Generația 2015. Am format echipe cu oamenii ambițioși și ready to learn pentru fiecare track în parte și, începând de luni, am dat startul întâlnirilor săptămânale Dev.

Ce s-a întâmplat în aceste prime meetup-uri? Padawani curioși, sociabili, și veniți gata ”echipați” cu drive și curiozitate, s-au întâlnit cu echipele de mentori aferente fiecărui track, discutând despre așteptările de la programe, tactici de learning și noutăți din tech care îi inspiră. Pentru unele trackuri discuțiile au continuat chiar și după terminarea programului stabilit, la un pahar vorbit și povestit. Tot cu ocazia acestor prime întâlniri, echipele de track au avut șansa să descopere spațiile în care îți vor dezvolta performanța personală timp de 6 luni. DevAcademy mulțumește partenerilor care fac posibilă organizarea track-urilor pentru Continue reading

Lunar progression

Loading: DevHackathon 2015

A mai rămas puțin și vom avea rezultatele Etapei 1 pentru toți cei care s-au înscris în track-urile de învățare DevAcademy. Mentorii Dev au lucrat intens săptămânile acestea pentru parcurgerea tuturor aplicațiilor primite, review-ul tuturor soluții urcate în conturile my.devacademy și analiza a nenumărate linii de cod. 600+ dintre voi v-ați exprimat dorința să vă alăturați comunității DevAcademy, un adevărat “flood” de înscrieri, depășind recordul anilor anteriori … și un adevărat motiv de bucurie pentru noi toți din Dev, impresionați de dorința voastră de dezvoltare.

Cei care vor fi selectați să meargă în Etapa 2 a procesului de selecție – DevHackathon – vor fi anunțați pe email în cursul zilei de joi.

Preview DevHackathon 2015

Etapa a 2a a procesului de selecție, DevHackathon, va avea loc weekendul acesta, pe 7 și 8 noiembrie, pe parcursul a două zile de programare, dezvoltare soluții și studii de caz . Fără să intrăm în foarte multe detalii  (acestea vor fi comunicate direct celor selectați să avanseze în această probă), pregătiți-vă pentru un eveniment “our way, the DevAcademy way”. Anul acesta vă pregătim cel mai de amploare hackathon online organizat în țară: Online DevHackthon. Aproximativ 220 de participanți vor concura din fața PC-urilor și laptopurilor pentru un loc în track-urile DevAcademy. De ce online? Pentru că ne place să provocăm direcțiile clasice, pentru că ne dorim să explorăm abordări de lucru diferite (chiar și remote), pentru că suntem mereu setați pe optimizare. Și întrucât vrem să vă oferim cât mai multă flexibilitate, așa cum am făcut-o mereu. Alocarea participanților pe una din cele două zile de concurs va fi realizată random de către sistem în vederea echilibrării și distribuirii corecte pe fiecare din cele două zile a participanților și, implicit, a volumului de muncă al mentorilor și a vitezei cu care rezultatele Etapei 2 vor fi disponibile post-event.

Un alt detaliu despre DevHackathon 2015,  “leaked” de către echipa de organizare, ne anunță că anul acesta challenge-ul de la hackathon va fi individual, și nu în echipă. Pentru toate celelalte N-2 detalii, fiți cu ochii pe email pentru invitația oficială.

Asigurați-vă astfel că vă eliberați programul pentru weekendul acesta din timp. Cei dintre voi care vor trece de Etapa 1 de selecție vor fi invitați sâmbătă sau duminică  pentru o zi întreagă (09.00 – 19.00) de provocări online. Așadar, răbdare, ambiție și mult succes tuturor!

dev

Bonus level: înscrierile DevAcademy continuă până luni

Ultimele zile au adus o creștere foarte mare a numărului celor care au aplicat pentru track-urile de învățare DevAcademy.  Doar vineri, aproape 100 de aplicanţi ambițioși și-au creat conturi în platforma noastră, din dorinţa de a se alătura programelor aplicate Dev.

Ne dorim să vă oferim cât mai multora dintre voi oportunitatea de a ne demonstra că vă doriţi să parcurgeţi path-ul către excelenţă alături de noi. Și ne asumăm dorinţa ca în fiecare an să ajungem la cât mai mulţi dintre voi.

Pentru că ne-aţi scris, pentru că ne-ați întrebat, pentru că nu facem excepţii individuale dar ne facem totuşi singuri regulile jocului am decis să prelungim înscrierile pentru track-urile DevAcademy Generaţia 3 până luni, la finalul zilei.

Astfel, vă invităm pe toţi cei care nu aţi apucat încă să aplicaţi, să vă creaţi cont pe www.devacademy.ro și să ne trimiteți aplicația voastră până luni,  26.10. Procesul de evaluare se va desfăşura tot ca până acum, în baza principiului cei care aplică primii vor fi evaluaţi cei dintâi.

Mult succes tuturor!

DevAcademy Alumni

Cum este experienţa Dev pentru cei care au trăit-o

Ca să vă oferim un mic impuls în a lua decizia de a vă alătura nouă, vă prezentăm un mic testimonial dat de unul dintre ai noştri, care cândva era unul dintre voi. Bogdan Mărgărit a participat cu brio la cursul de Product Management şi în prezent este alături de noi Mentor Assistant în cadrul aceluiaşi track pe care a ales să îl urmeze. Ce ne spune Bogdan despre DevAcademy? Afli imediat.

Devacademy înseamnă, pentru mine, acel grup de oameni pe care îi vrei alături de tine când tot încerci lucruri noi. De ce? Pentru că adunat, sunt zeci de ani de experienţă în o multitudine de domenii din IT. Încearcă să găseşti în altă parte acest gen de grup atât de dedicat să te ajute şi să te susţină. 6 luni e o perioadă destul de lungă pentru unii, scurtă pentru alţii, dar îţi garantez că eu nu am dorit să se termine nicio secundă din cauza acelor momente “wow” din cadrul meetup-urilor.

Am ajuns să aud de Devacademy la o prezentare în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare în primul lor an de existenţă. În acel an au avut doar Ruby on Rails ca şi curs dar eram hotărât să aplic, doar că am ajuns prea târziu. În al doilea an am aplicat pentru Product Management şi am trecut de probe cu brio, dar până şi experienţa asta a meritat. Hackathon-ul a fost awesome!

Devacademy vrea să creeze comunitatea specialiştilor care sunt capabili să ofere o soluţie completă şi viitorul academic îl văd într-un model asemănător celor din Devacademy.
Aş alege Devacademy pentru că programul de învăţare devine un challenge şi pentru faptul că totul se întâmplă într-o locaţie reală, lucru care ajută foarte mult la implicarea ta în proiect. Devii prieten cu ceilalţi colegi ai tăi şi orice pare greu devine mult mai uşor când realizezi că toţi sunt acolo să te ajute în caz că te blochezi.

Eşti un începător? Vino la Devacademy cu determinare şi curiozitate!
Eşti un pro? Vino cu acel knowledge care ne determină să spunem wow!

Eu eram interesat de startups dinainte de Devacademy, Product Management era o alergere firească pentru mine. Caută alegerea cea mai potrivită şi hai să ne cunoaştem.

Înscrierile mai sunt deschise doar astăzi. Vino şi tu alături de noi. Accesează http://devacademy.ro/ pentru mai multe informaţii.

Alătură-te echipei de mentori DevAcademy!

Together

Source: https://www.flickr.com/photos/pradprathivi/

Ți-a plăcut dintotdeauna tehnologia – ai explorat, experimentat și practicat cu diverse programe și componente și te-ai specializat într-o arie IT. Colegii, prietenii și colaboratori văd în tine un expert acum, seniorul la care apelează cu încredere pentru chestiuni de programare, desktop sau mobile, de systems, de graphic design sau business know-how.

Acum ai oportunitatea să dai mai departe knowledge-ul tău unui public mult mai larg, dornic de cunoaștere și experiementare. DevAcademy a început o nouă serie de recrutări mentori, în pregătire pentru sesiunea 2015/ 2016, și te vrem în echipa noastră!

Dacă:

  • Ți-ai dorit vreodată să înveți tineri ambițioși și dornici de performanță
  • Îți dorești să petreci mai mult timp în echipe formate din oameni cu același mindset ca tine
  • Îți dorești să inspiri, să motivezi și simți că poți aduce un impact prin educație informală.
  • Ești senior într-unul dintre domeniile, sau, altfel spus, ai experiența lucrului aplicat în: Graphic Design, programare iOS sau Android, Ruby on Rails, Frontend sau DevOps
  • Mai presus de toate, simți că poți avea un impact în formarea tinerilor IT-iști de mâine, dincolo de curricula școlară

Atunci te așteptăm în echipa DevAcademy! Alătură-te unui grup de 10+ mentori care în fiecare săptămână provoacă tinerii padawani Dev să-și depășească limitele. Trimite-ne un email la joinus@devacademy.ro sau scrie-ne pe pagina de Facebook și hai să ne cunoaștem! Împreună ne aducem contribuția pentru o tânără generație tech bine pregătiră, gata de development și inspirată de oameni valoroși ca tine.