3, 2, 1… take off!

După un weekend intens de hackathon la începutul lunii urmat de zile întregi de review, anunțuri, setup și planning,  săptămâna aceasta am început programele de învățare DevAcademy, Generația 2015. Am format echipe cu oamenii ambițioși și ready to learn pentru fiecare track în parte și, începând de luni, am dat startul întâlnirilor săptămânale Dev.

Ce s-a întâmplat în aceste prime meetup-uri? Padawani curioși, sociabili, și veniți gata ”echipați” cu drive și curiozitate, s-au întâlnit cu echipele de mentori aferente fiecărui track, discutând despre așteptările de la programe, tactici de learning și noutăți din tech care îi inspiră. Pentru unele trackuri discuțiile au continuat chiar și după terminarea programului stabilit, la un pahar vorbit și povestit. Tot cu ocazia acestor prime întâlniri, echipele de track au avut șansa să descopere spațiile în care îți vor dezvolta performanța personală timp de 6 luni. DevAcademy mulțumește partenerilor care fac posibilă organizarea track-urilor pentru excelență, susținându-ne cu spații de desfășurare a meetingurilor Dev: Management ONG, Qualitance și Universitatea Politehnica București.

Le urăm încă o dată Bun venit! tuturor celor care au fost acceptați în programele DevAcademy Generația 2015 și le dorim să își păstreze neschimbate momentum-ul și curiozitatea demonstrate zilele acestea.

 

23307411505_ba66a24193_k 23224823931_5a2b34b8d1_k 23199125982_523a05c363_k 23307409435_41d10d6637_h 22939507689_e3b1018554_k 22939508249_8f8e8a57f8_h

 

 

Lunar progression

Loading: DevHackathon 2015

A mai rămas puțin și vom avea rezultatele Etapei 1 pentru toți cei care s-au înscris în track-urile de învățare DevAcademy. Mentorii Dev au lucrat intens săptămânile acestea pentru parcurgerea tuturor aplicațiilor primite, review-ul tuturor soluții urcate în conturile my.devacademy și analiza a nenumărate linii de cod. 600+ dintre voi v-ați exprimat dorința să vă alăturați comunității DevAcademy, un adevărat “flood” de înscrieri, depășind recordul anilor anteriori … și un adevărat motiv de bucurie pentru noi toți din Dev, impresionați de dorința voastră de dezvoltare.

Cei care vor fi selectați să meargă în Etapa 2 a procesului de selecție – DevHackathon – vor fi anunțați pe email în cursul zilei de joi.

Preview DevHackathon 2015

Etapa a 2a a procesului de selecție, DevHackathon, va avea loc weekendul acesta, pe 7 și 8 noiembrie, pe parcursul a două zile de programare, dezvoltare soluții și studii de caz . Fără să intrăm în foarte multe detalii  (acestea vor fi comunicate direct celor selectați să avanseze în această probă), pregătiți-vă pentru un eveniment “our way, the DevAcademy way”. Anul acesta vă pregătim cel mai de amploare hackathon online organizat în țară: Online DevHackthon. Aproximativ 220 de participanți vor concura din fața PC-urilor și laptopurilor pentru un loc în track-urile DevAcademy. De ce online? Pentru că ne place să provocăm direcțiile clasice, pentru că ne dorim să explorăm abordări de lucru diferite (chiar și remote), pentru că suntem mereu setați pe optimizare. Și întrucât vrem să vă oferim cât mai multă flexibilitate, așa cum am făcut-o mereu. Alocarea participanților pe una din cele două zile de concurs va fi realizată random de către sistem în vederea echilibrării și distribuirii corecte pe fiecare din cele două zile a participanților și, implicit, a volumului de muncă al mentorilor și a vitezei cu care rezultatele Etapei 2 vor fi disponibile post-event.

Un alt detaliu despre DevHackathon 2015,  “leaked” de către echipa de organizare, ne anunță că anul acesta challenge-ul de la hackathon va fi individual, și nu în echipă. Pentru toate celelalte N-2 detalii, fiți cu ochii pe email pentru invitația oficială.

Asigurați-vă astfel că vă eliberați programul pentru weekendul acesta din timp. Cei dintre voi care vor trece de Etapa 1 de selecție vor fi invitați sâmbătă sau duminică  pentru o zi întreagă (09.00 – 19.00) de provocări online. Așadar, răbdare, ambiție și mult succes tuturor!

dev

Bonus level: înscrierile DevAcademy continuă până luni

Ultimele zile au adus o creștere foarte mare a numărului celor care au aplicat pentru track-urile de învățare DevAcademy.  Doar vineri, aproape 100 de aplicanţi ambițioși și-au creat conturi în platforma noastră, din dorinţa de a se alătura programelor aplicate Dev.

Ne dorim să vă oferim cât mai multora dintre voi oportunitatea de a ne demonstra că vă doriţi să parcurgeţi path-ul către excelenţă alături de noi. Și ne asumăm dorinţa ca în fiecare an să ajungem la cât mai mulţi dintre voi.

Pentru că ne-aţi scris, pentru că ne-ați întrebat, pentru că nu facem excepţii individuale dar ne facem totuşi singuri regulile jocului am decis să prelungim înscrierile pentru track-urile DevAcademy Generaţia 3 până luni, la finalul zilei.

Astfel, vă invităm pe toţi cei care nu aţi apucat încă să aplicaţi, să vă creaţi cont pe www.devacademy.ro și să ne trimiteți aplicația voastră până luni,  26.10. Procesul de evaluare se va desfăşura tot ca până acum, în baza principiului cei care aplică primii vor fi evaluaţi cei dintâi.

Mult succes tuturor!

DevAcademy Alumni

Cum este experienţa Dev pentru cei care au trăit-o

Ca să vă oferim un mic impuls în a lua decizia de a vă alătura nouă, vă prezentăm un mic testimonial dat de unul dintre ai noştri, care cândva era unul dintre voi. Bogdan Mărgărit a participat cu brio la cursul de Product Management şi în prezent este alături de noi Mentor Assistant în cadrul aceluiaşi track pe care a ales să îl urmeze. Ce ne spune Bogdan despre DevAcademy? Afli imediat.

Devacademy înseamnă, pentru mine, acel grup de oameni pe care îi vrei alături de tine când tot încerci lucruri noi. De ce? Pentru că adunat, sunt zeci de ani de experienţă în o multitudine de domenii din IT. Încearcă să găseşti în altă parte acest gen de grup atât de dedicat să te ajute şi să te susţină. 6 luni e o perioadă destul de lungă pentru unii, scurtă pentru alţii, dar îţi garantez că eu nu am dorit să se termine nicio secundă din cauza acelor momente “wow” din cadrul meetup-urilor.

Am ajuns să aud de Devacademy la o prezentare în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare în primul lor an de existenţă. În acel an au avut doar Ruby on Rails ca şi curs dar eram hotărât să aplic, doar că am ajuns prea târziu. În al doilea an am aplicat pentru Product Management şi am trecut de probe cu brio, dar până şi experienţa asta a meritat. Hackathon-ul a fost awesome!

Devacademy vrea să creeze comunitatea specialiştilor care sunt capabili să ofere o soluţie completă şi viitorul academic îl văd într-un model asemănător celor din Devacademy.
Aş alege Devacademy pentru că programul de învăţare devine un challenge şi pentru faptul că totul se întâmplă într-o locaţie reală, lucru care ajută foarte mult la implicarea ta în proiect. Devii prieten cu ceilalţi colegi ai tăi şi orice pare greu devine mult mai uşor când realizezi că toţi sunt acolo să te ajute în caz că te blochezi.

Eşti un începător? Vino la Devacademy cu determinare şi curiozitate!
Eşti un pro? Vino cu acel knowledge care ne determină să spunem wow!

Eu eram interesat de startups dinainte de Devacademy, Product Management era o alergere firească pentru mine. Caută alegerea cea mai potrivită şi hai să ne cunoaştem.

Înscrierile mai sunt deschise doar astăzi. Vino şi tu alături de noi. Accesează http://devacademy.ro/ pentru mai multe informaţii.

Alătură-te echipei de mentori DevAcademy!

Together

Source: https://www.flickr.com/photos/pradprathivi/

Ți-a plăcut dintotdeauna tehnologia – ai explorat, experimentat și practicat cu diverse programe și componente și te-ai specializat într-o arie IT. Colegii, prietenii și colaboratori văd în tine un expert acum, seniorul la care apelează cu încredere pentru chestiuni de programare, desktop sau mobile, de systems, de graphic design sau business know-how.

Acum ai oportunitatea să dai mai departe knowledge-ul tău unui public mult mai larg, dornic de cunoaștere și experiementare. DevAcademy a început o nouă serie de recrutări mentori, în pregătire pentru sesiunea 2015/ 2016, și te vrem în echipa noastră!

Dacă:

 • Ți-ai dorit vreodată să înveți tineri ambițioși și dornici de performanță
 • Îți dorești să petreci mai mult timp în echipe formate din oameni cu același mindset ca tine
 • Îți dorești să inspiri, să motivezi și simți că poți aduce un impact prin educație informală.
 • Ești senior într-unul dintre domeniile, sau, altfel spus, ai experiența lucrului aplicat în: Graphic Design, programare iOS sau Android, Ruby on Rails, Frontend sau DevOps
 • Mai presus de toate, simți că poți avea un impact în formarea tinerilor IT-iști de mâine, dincolo de curricula școlară

Atunci te așteptăm în echipa DevAcademy! Alătură-te unui grup de 10+ mentori care în fiecare săptămână provoacă tinerii padawani Dev să-și depășească limitele. Trimite-ne un email la joinus@devacademy.ro sau scrie-ne pe pagina de Facebook și hai să ne cunoaștem! Împreună ne aducem contribuția pentru o tânără generație tech bine pregătiră, gata de development și inspirată de oameni valoroși ca tine.

2% pentru DevAcademy

Mai e puţin până pe 25 mai, data limită pentru depunerea declaţiei 230 şi redirecţionarea a 2% din venitul obţinut din salarii în 2014. Dacă nu ţi-ai depus încă formularul şi nu eşti hotărât pe cine să susţii, te invităm să citeşti mai jos argumentul pentru DevAcademy.

DevAcademy doreşte să contribuie la fundamentarea unui viitor IT pentru România. Misiunea noastră? Să inspirăm, să mentorăm, să construim noi oportunități de dezvoltare. Cum? Prin sprijinirea celor mai motivaţi developeri juniori şi susţinerea acestora în dezvoltarea de aplicaţii tech de ultimă generaţie, sub semnul “Made in Romania”. De mai bine de doi ani, DevAcademy oferă resursele necesare tinerelor talente în a își construi o carieră de succes în țară, fără a mai fi nevoie să privească peste granițe.

Date recente arată că o creştere economică anuală de peste 5%[1] ar putea fi posibilă dacă ne bazăm pe IT. În 2014, valoarea adăugată brută în IT&C s-a ridicat la 40 mld. Lei[1], faţă de 32 mld. în agricultură sau 42 mld. Lei în construcţii. Putem vedea, chiar și la o analiză rapidă a acestor date, că IT&C oferă 55% din producţia finală, faţă de 36% în construcţii sau 46% în agricultură. Iar asta în condiţiile în care acum zece ani, aceste date păreau o utopie. 80.000 de oameni care lucrează în domeniul informaticii produc cât 300.000 de oameni în construcţii sau 3 milioane în agricultură. La o privire globală, investiţiile în IT au în prezent cel mai bun potenţial de randament pentru PIB-ul ţării.  E rândul tău acum să ajuţi în această direcţie.

IT&C în România se dezvoltă încet dar sigur. Pentru o dezvoltare accelerată, sunt necesare investiţii în educaţia tinerilor. Aceasta este misiunea DevAcademy, o organizaţie non-profit care construiește o comunitate tech de excelență. Pentru a putea  oferi acestor tineri tot ceea ce merită (un proces de învăţare diferit, complet aplicat, traineri aleşi din rândul elitelor din domeniu,  echipament de ultimă generaţie), fără a pretinde costuri în schimb, avem nevoie de susţinere la rândul nostru. Cum ar fi să nu mai auzim poveşti despre tineri informaticieni care aleg calea vestului, a SUA, Germania, Cehia, Irlanda sau Spania, întrucât valoarea lor este recunoscută în primul rând naţional?

Vă propunem să facem paşi împreună astăzi în această direcţie. Redirecționează cei 2% pentru DevAcademy şi împreună putem construi un viitor mai bun, mai simplu. Nu dincolo de graniţă. Aici. DevAcademy îşi ia un angajament faţă de cei mai motivaţi dintre juniorii noştri IT-işti. Să-i susţină în formare. Să îi ajute în parcursul profesional. Să îi sprijine în demersuri IT antreprenoriale.

Vrei să ni te alături în realizarea acestei misiuni? Alege tu unde investeşti cei 2%, alege DevAcademy. Detalii despre redirecţionarea a 2% găseşi aici.

#sustinITulromanesc

Referințe

[1] http://www.zf.ro/romania-5/romania-5-statistica-ne-confirma-sansa-romaniei-se-numeste-programul-un-milion-de-informaticieni-13958011

Redirecţionează 2% pentru DevAcademy

Procesul de redirecţionare a 2% din impozitul anual pe veniturile salariale obţinute în 2014 către Devacademy constă în:

 • accesarea formularului Declaraţiei 230 de pe site-ul ANAF (dacă nu merge să o deschideți un alt link aici: D230_2014_v100_060115.pdf)
 • completarea următoarelor date în documentul .pdf  (pentru un exemplu vizual te invităm să vizionezi clipul de mai jos):
  • anul aferent venitului impozitat: 2014
  • sectiunea I – Date de identificare a contribuabilului: cu datele tale personale
  • secţiunea II, doar punctul 2. Se vor completa doar câmpurile listate mai jos, câmpul Suma fiind lăsat necompletat/ blank.
   • Cont bancar (IBAN): RO17BTRLRONCRT0283593401
   • Denumire entitate non-profit: ASOCIAȚIA DEVACADEMY
   • Cod de identificare fiscală entitate nonprofit: 34176347
  • Semnătura contribuabilului şi data completării declaraţiei.
 • ulterior completării, formularul trebuie printat şi fie depus în format fizic, fie transmis prin poştă, cu confirmare de primire, la organul fiscal de care ţineţi. Data limită pentru depunerea formularului este de 25 mai.

Dacă aceste informaţii ţi-au fost utile, poate ar ajuta şi pe altcineva. Vino în ajutorul lor cu un share sau un link.

#sustinITulromanesc

Ce înseamnă să fii voluntar DevAcademy

photo_2015-01-09_12-48-26-1024x768

Atunci când le împărtăşeşti oamenilor faptul că lucrezi ca voluntar, aceştia încep să se gândească în ce anume constă voluntariatul si mai ales care pot fi beneficile tale. Puțini ştiu că experiența ca voluntar este una extraordinară, un journey captivant de învăţare, de cunoaştere de oameni cu aceleaşi vise ca şi tine şi obţinerea de satisfacţii cu fiecare proiect dus cu bine la capăt.

Acest lucru se întâmplă în DevAcademy, unde spiritul pe care îl insuflăm track-urilor de învăţare ia naştere în primă fază în “back-end”. Misiunea noastră de a construi o comunitate croită să se dezvolte şi să învețe începe cu noi, echipa de voluntari.

Ca voluntar, la început nu ştii ce aşteptări să ai. Dar odată cu trecerea orelor, a zilelor, a întâlnirilor, a discuțiilor pe Skype, pe e-mail sau la telefon, realizezi că prinzi rădăcini în acel loc ca şi cum ai fi acolo de o viață.

În ce constă voluntariatul în cadrul DevAcademy? Creionăm idei, dezvoltăm proiecte, ne setăm deadline-uri, ne întâlnim la cafea pentru a discuta tactici şi facem Hangouts ca să planificăm proiecte. Totul sub semnul motivaţiei pentru că ăsta e stilul Dev: facem parte dintr-o comunitate care te invită să devii mai bun, aşa că ne hrănim mereu motivaţia cu provocări noi.

Ca voluntar descoperi în DevAcademy o dăruire extraordinară a fiecărui membru, care te cucereşte din prima. Încă din prima zi ai parte de experienţa muncii în echipă, de sprijinul reciproc, de sharing de know-how, de învăţat unul de la altul şi de bucuria reuşitelor echipei.

Mai mult, DevAcademy funcționează ca un mecanism organizațional atipic, ceea ce înseamnă că te poți dezvolta şi implica sau observa la orice nivel. Pentru noi, ca voluntari, DevAcademy reprezintă oamenii din Dev, fiecare cu energia sa aparte. Colegii noştri ştiu lucruri, fac lucruri, îşi dedică timp, întreabă, răscolesc, caută, iar totul devine un lanț şi ne prindem în acest joc, realizând abia la final câte lucruri deosebite am putut face împreună.

Ne place mult în DevAcademy şi investim în această idee deoarece credem în misiuna Dev. Poate nu începem la drum neaparat ca specialişti în Finance, în HR sau în Marketing. Dar experienţa de aici şi oamenii pe care îi cunoaştem în Dev ne ajută să ajungem mai repede acolo.

Te invităm să aplici şi tu pentru o poziţie de voluntar Dev şi să descoperi ce înseamnă să devii “a better you” în cadrul unei comunităţi de excelenţă!

unnamed
 

DevAcademy Deconstructed: Episodul 1 – Deschidere

DevAcademy - Deconstructed

Track-urile de învățare sunt în ultima săptămână înainte de vacanța de iarnă, prilej cu care dăm startul unei noi serii de articole în care să detaliem ce înseamnă cultura DevAcademy.

Astăzi vom vorbi despre DevAcademy – o comunitate perfect deschisă.

Încă de la Sesiunea I, DevAcademy și-a propus să abordeze totul într-o manieră perfect transparentă, fără ascunzișuri, fără exagerări. Încercăm cu orice prilej să vă ținem la curent cu toate activitățile întreprinse de Dev, cu tot ce punem la cale (dacă ne urmăriți newsletterele, sunteți la zi cu toate evenimentele noastre). Încercăm să abordăm orice întrebare care ne este adresată, în ciuda limitărilor de timp cu care ne luptăm (n-ați uitat de hello@devacademy.ro, nu?). Nu ne sfiim să dăm detalii și despre încercările care se mișcă anevoios în prima fază (vă povesteam nu demult de săli și de procesul “tricky” de obținere a lor).

În acest spirit, vă reamintim că suntem în continuare deschiși la a primi cereri de feedback despre performanța voastră de la Hackathon. Le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături în acel weekend. Dacă sunt unii dintre voi care nu au înţeles cum s-a desfăşurat tot procesul sau cum se face că nu aţi fost selectaţi de data aceasta, contactaţi-ne şi veţi primi un feedback de la mentori pe aplicaţia trimisă. Sperăm ca împreună cu feedback-ul nostru şi cu dorinţa voastră de a învăţa să ne revedem data viitoare și mai pregătiți și setaţi pe inovaţie.

Urmăriţi în continuare postările de aici pentru a descoperi ce altceva mai intră în genomul DevAcademy.

Ready. Set. Go! – Convocation DevAcademy

header-convocation

Duminică, 23 Noiembrie, pe înserate, echipa DevAcademy s-a întâlnit cu cei selectați pentru trackuri în cadrul unui eveniment special de înrolare. Convocation a fost numele sub care a fost cunoscută participanților seara de descoperire, curiozitate, introducere, voie bună și angajamente. Evenimentul a avut loc în sediul Qualitance România, susținători DevAcademy în cultivarea performanței.

Generația actuală de padawani Dev a avut ocazia să se revadă cu mentorii Dev (întâlniți la DevHackathon), să se cunoască între ei şi să participe la o prezentare deschisă, antrenantă și pe alocuri amuzantă despre ce înseamnă intrarea în DevAcademy.

Pe parcursul serii, am aflat împreună chestiuni logistice. Ne-am descoperit unul pe altul prin întrebări la obiect, de tipul “Finetti sau Nutella?”, ”De câte ori dai snooze dimineața?”. Am stat captivați uitându-ne la videouri despre impactul tehnologiei în lume. Ne-am reamintit care este viziunea Dev pe termen lung. Am semnat DevAcademy Code of Conduct. Și am aflat că lui Lucian Ghindă nu-i place ciocolata albă.

Iar noi, echipa DevAcademy, am văzut în ochii padawanilor entuziasmul, încântarea şi dorința de a începe în forță.

A fost o seară în care am pus noi temelii ale comunității de elită pe care o extindem anul acesta, o seară în care ne-am hrănit reciproc motivația pentru performanță și inovație. Mai multe imagini de la eveniment puteți găsi în albumul dedicat de pe pagina de Facebook DevAcademy.