Episodul 2: Corectura și Notarea

 

Code review

Image source: https://www.flickr.com/photos/sebastian_bergmann/

După cum știți deja, suntem în ultimele zile de înscrieri – ultimele momente în care cei care își doresc o șansă la performanță și la perfecționarea cunoștințelor IT sau business pot aplica pentru track-urile din sesiunea II DevAcademy. Dacă nu ați apucat încă să vă înscrieți sau aveți prieteni care au amânat decizia, acum este timpul să vizitați sau să îi direcționați către pagina de înscrieri.

Echipa DevAcademy este în această perioadă în plin proces de code review. Contorizăm răspunsuri, revizuim soluții și, din când în cand, mai luăm mâna de pe mouse într-un moment de ”Wow!” la ingeniozitatea unei rezolvări primite. Totodată, ne ocupăm intens de planificarea Hackathonului care va avea loc în weekendul 8-9 noiembrie. Sperăm că nu aveți nimic planificat în acel week-end și că după ce primiți invitația veți răspunde pozitiv. Datele eventului sunt fixe, pentru că așteptăm nerăbdători începerea modulelor de învățare la jumătatea lui noiembrie.

Ce urmează pentru cei înscriși? În prima parte a săptămânii viitoare, între 3 – 6 noimebrie, toți cei care s-au înscris la unul din trackuri vor primi pe email un răspuns cu pașii următori.

Dacă ne-ai convins cu motivația și creativitatea ta în soluția trimisă, așteaptă-te să primești un invite oficial la Hackathon.

Cei care s-au arătat interesați de programele Dev, dar vom considera că mai au drum de parcurs până a ni se alătura, vor primi și ei un răspuns. Nu e motiv de tristețe însă, pentru că vă așteptăm cu drag anul următor, să ne demonstrați cât ați reușit să vă dezvoltați în această perioadă.

Nu uitați să urmăriți în continuare postările de aici pentru a nu rata informații esențiale despre etapele următoare.

Vă mulțumim pentru aplicările și pentru efortul depus în rezolvarea problemelor.
Încă mai așteptăm soluții de la cei care au primit problema pe email până acum sau o vor primi în perioada următoare.

PS: Vă rugăm să verificați directoarele JUNK sau SPAM din email.
 

Probleme și soluții. Timing și deadline-uri.

Continuăm Înscrierile

Așa cum vă anuțam într-o postare recentă, am început trimiterea de probleme în cadrul etapei 2 de selecție a celor admiși în modulele sesiunii II DevAcademy.

Pentru aceia dintre voi care ne-au transmis că au primit problema în cursul weekendului, perioadă fără acces la sau timp pentru calculator – vă așteptăm în continuare soluțiile, chiar dacă linkul specifică expirarea intervalului original. Notarea rezolvărilor primite se va face, însă, în funcție de ordinea primirii acestora: cu cât soluția a fost primită mai devreme, cu atât aceasta va fi evaluată mai repede.

Între timp, înscrierile DevAcademy Sesiunea II continuă până pe 2 noiembrie, perioadă în care ne reluăm vizitele în rândul celor dornici de perfomanță. Aici puteți găsi descrierea completă a fiecărui modul, alegându-l pe acela care vă provoacă mai mult.

Mai există încă timp dacă simțiți că alții din grup se regăsesc în profilul candidatului căutat, povestiți-i despre Dev și invitați-o/-l în comunitatea noastră de excelență

Cristiana despre cum este în DevAcademy

Cand mi s-a propus sa vorbesc despre experienta mea la DevAcademy, am zis ca va fi usor, deja imi impartasisem experienta cu diversi prieteni si mi se parea ceva natural. Insa, cand m-am asezat in fata calculatorului si am vrut sa ma apuc de scris, mi-am dat seama ca sunt atat de multe lucruri de spus incat nu stiu cum sa incep.

Am aplicat la DevAcademy pentru ca imi doream ceva nou, voiam sa ma dezvolt. Iar ei pareau sa vina cu acel ceva nou, ofereau studentilor ocazie sa se dezvolte altfel. Asadar, mi-am facut CV-ul cat am putut de bine si am aplicat pe site. In scurt timp, am primit o problema de programare, nu foarte grea, pe care trebuia sa o rezolv. Am rezolvat-o, iar apoi am fost chemata la interviu. Imi amintesc ca eram emotionata si nu stiam ce sa zic, intrucat nu mai participasem la multe interviuri, insa Lucian Ghinda, unul dintre fondatori, cel cu care am dat interviul, a fost foarte deschis si relaxat, incat aveam impresia ca vorbesc cu un prieten. In scurt timp, lucrurile luasera deja amploare, auzeam din ce in ce mai multi colegi ca se inscriu si ca sunt chemati la interviuri (cred ca au fost cateva sute de persoane care au aplicat). Dupa o vreme am fost sunata sa fiu anuntata ca fac parte din cele 15 persoane acceptate in program si am stabilit prima intalnire.

Intalnirile erau de 2 ori pe saptamana, in zile pe care le stabileam impreuna. Imi amintesc ca prima data m-am simtit ca intr-un mini teambuilding. Ne-am ales super eroi, ne-am cunoscut unii pe altii, am facut glume, ni s-a prezentat ce urma sa facem si am incercat sa formam o echipa. Eram 15 oameni din ani diferiti, de la facultati diferite, gata sa incepem o noua etapa, nestiind cat de frumos aveau sa decurga lucrurile.

Continue reading

Diana despre cum este în DevAcademy

De când am început facultatea, am realizat că lumea din jurul meu este antrenată într-un proces de dezvoltare de sine continuu. Majoritatea colegilor mei se implicau încă din anul I în diverse proiecte din cadrul sau din afara facultăţii care promiteau un plus de experienţă în domeniul de studiu (computer science), dobândirea de noi cunoştinţe şi activităţi amuzante sau distractive care să facă învăţatul să pară mai uşor. Cum eu nu ştiam foarte bine ce mi s-ar potrivi şi cărui proiect aş face faţă (eram boboc dezorientat şi fără experienţă), am ezitat o perioadă, preferănd să mă concentrez pe facultate. Anul II a adus cu sine realizarea uşor înspăimântătoare că am rămas în urmă… CV-ul colegilor mei ocupa deja mai mult de o pagină pe când al meu abia ocupa jumătate. Era timpul să mă implic!

Am aflat de prezentarea DevAcademy de la o prietenă. Recunosc cu părere de rău că nu am asistat la ea, însă am colegi destul de drăguţi încât să-mi relateze ideile de bază ale proiectului şi să-mi spună în ce constă. Totul suna foarte bine: înveţi Ruby şi Ruby on Rails timp de aproape un semestru, având mentori pricepuţi şi experimentaţi, gratuit. Singurul dubiu pe care îl aveam era dacă o să-mi răpească prea mult timp, însă faptul că urma să cunosc oameni noi şi talentaţi şi să dobândesc cunoştinţe noi facea să merite compromisul din partea mea. Nu am stat prea mult pe gânduri şi am aplicat.
Continue reading

Eduard despre cum este în DevAcademy

Când am primit rugămintea să scriu despre experiența mea în Dev Academy am fost în prima fază încântat că pot ajuta (într-o foarte mică măsură) la promovarea următorului proiect dar acest entuziasm a fost umbrit de o teamă. Această teamă nu rezultă din faptul că nu aș avea ce scrie despre DevAcademy ci din faptul că sunt atât de multe lucruri bune de relatat încât nu știam cum să-mi formulez ideile pentru a mă face bine înțeles.

Primul meu contact cu Dev a fost într-o seară pe Facebook când am văzut că un coleg a distribuit o postare despre ei. Din curiozitatea am intrat pe site-ul lor, am văzut care sunt ideea și viziunea proiectului și am rămas impresionat. Mi-a plăcut programul pe care îl propuneau precum și conținutul acestuia (Ruby, Ruby on Rails, Git etc). Acest lucru se întâmpla în perioada înscrierilor așa că am decis să aplic și eu. Cu mult entuziasm am completat formularul și speram să fiu sunat pentru interviu. Nu am așteptat mult și am fost contact pentru o întâlnire face-to-face cu unul dintre fondatori. Interviul a fost unul cât se poate de plăcut și, deși eram destul de stresat la început, am scăpat repede de emoții și discuția a decurs foarte bine. După interviu am plecat acasă și așteptam să văd dacă am fost sau nu selectat. Eram peste 200 de candidați pe 15 locuri. Nu îmi făceam mari speranțe dar la câteva zile după interviu am fost sunat și am primit vestea cea bună: fusesem admis.

Primele întâlniri de la dev au fost niște mini-teambuilding-uri: am făcut cunoștință cu noii colegi, cu echipa (fondatorii, mentorii, trainerii și toți ceilalți implicați în proiect), am discutat pe larg despre direcția pe care vrea să o urmeze DevAcademy, am planificat meeting-urile și am ieșit în Centrul Vechi :D .
După aceste întâlniri am trecut la lucruri mai serioase: ne-am configurat mașinile virtuale, am învățat primele noțiuni despre lucrul în consolă (linux), Git, Ruby. Până atunci toate aceste noțiuni îmi erau complet străine, dar pas-cu-pas, sub îndrumarea mentorilor, m-am familiarizat cu ele.
Continue reading

Ioana despre cum este în DevAcademy

Cum am ajuns la DevAcademy ?

La momentul în care am aflat despre DevAcademy, eram în căutarea unei oportunităţi de a-mi dezvolta cunoştinţele despre Web Development, de a încerca ceva nou. Aşa am descoperit cursul de Ruby on Rails şi am decis sa mă înscriu. După ce am trecut prin procesul de selecţie, am avut şansa de a mă număra printre studenţii ce urmau să formeze prima generaţie DevAcademy.

Ce am descoperit la DevAcademy?

Un grup de oameni deschişi, pasionaţi de ceea ce fac, de tehnologie, de programare, de viitor.

În primele câteva luni, lecţiile au fost axate pe noţiuni de bază despre Ruby. Toate întâlnirile, fără excepţie, au fost organizate sub forma unui dialog deschis între trainer şi trainees, acest lucru fiind foarte important pentru mine.

Meet-up-urile s-au ţinut după ore, astfel încât toată lumea să poată participa şi, deşi la început am crezut că va fi obositor, s-a dovedit a nu fi deloc aşa. Unul din motivele pentru care m-am simţit bine mergând acolo, chiar şi la sfârşitul unei zile pline, a fost natura dinamică a trainingului, fiecare întâlnire însemnând ceva nou de învăţat şi de pus în practică.
Partea mea favorită a acestei etape a fost un joc de “Capture the flag” realizat numai în Ruby cu care ne-am distrat copios o seara întreagă.

Continue reading

Pregătiți-vă ideile, în curând va începe etapa a doua

Start2

Image Source: https://www.flickr.com/photos/robert_voors/

Mulțumim tuturor celor care și-au arătat interesul pentru comuniatea de elită DevAcademy și s-au înscris. De mâine dăm startul etapei 2, în care vom începe treptat trimiterea problemelor de rezolvat. Pregătiți-vă deci și fiți gata să le atacați cu ideile voastre cele mai bune.

Totodată, le reamintim celor care încă nu s-au înscris că mai au timp doar până pe 25 octombrie să ni se alăture. Dacă sunteți pregătiți să începeți o călătorie antrenantă de dezvoltare, alegeți modulul dorit și acceptați provocarea Dev:

Dăm startul inovației!

Despre procesul de recrutare DevAcademy

Multumim pentru inscrieri

În primul rând am dori să vă mulțumim vouă, celor care v-ați manifestat dorința de a fi parte din proiectul DevAcademy!

Mărturisim că numărul aplicațiilor primite a depășit cu mult așteptările noastre – lucru care ne bucură extraordinar și care ne dă de înțeles că interesul pentru proiectul nostru este din ce în ce mai mare.

Vă suntem datori cu un răspuns legat de evoluția voastră începând din momentul în care v-ați înscris în program prin completarea formularului de pe site până în prezent.

Faptul că am prelungit termenul pentru înscrieri, dorindu-ne astfel să dăm o sanșă și celor care au aflat mai tarziu de DevAcademy, a presupus mai multe CV-uri de analizat, răspunsuri la problemele din Etapa 2, interviuri cu voi susținute de catre echipa DevAcademy și nu numai.

Va asiguram că facem tot posibilul să vă oferim feedback tuturor, însă, din pacate, nu vă putem răspunde  personalizat în acest moment.

Continue reading

Prezentare DevAcademy în Politehnică la Facultatea de Automatică și Calculatoare

Joi, 7 Noiembrie 2013, de la orele 14:00 la orele 15:00, echipa DevAcademy va ține o prezentare în Amfiteatrul EC105.

afis2

 

Ne vom axa pe tratarea a 2 puncte-cheie în prezentare:
1. Programul de învățare DevAcademy, care în acest moment este orientat pe un training de 6 luni în Ruby on Rails, organizat în 2 module.
2. Comunitatea de excelență pentru programatori, pe care ne propunem să o construim.

Credem că, daca ești student și ești pasionat de programare, asta poate să fie o oportunitate să construim împreună o comunitate de elită.

În cadrul DevAcademy ai posibilitatea să găsesti oameni ca tine, preocupați de calitate, de eficiență, de a fi mai buni în fiecare zi.

Poți să gasesti mai multe pe site și, dacă ai întrebări, te așteptăm să ni le adresezi la prezentare.

Dorim să-ți oferim aceleași sanse pe care le-au avut posibilii tăi viitori colegi de echipa, care au auzit de noi inaintea ta și au aplicat pe www.devacademy.ro/inscriere , motiv pentru care am prelungit înscrierile până pe data de 9 noiembrie 2013!
Cu cat aplici mai repede, cu atât vei parcurge etapele de înscriere mai rapid și poti fi admis în comunitatea de elită DevAcademy!