Pregătiți-vă ideile, în curând va începe etapa a doua

Start2

Image Source: https://www.flickr.com/photos/robert_voors/

Mulțumim tuturor celor care și-au arătat interesul pentru comuniatea de elită DevAcademy și s-au înscris. De mâine dăm startul etapei 2, în care vom începe treptat trimiterea problemelor de rezolvat. Pregătiți-vă deci și fiți gata să le atacați cu ideile voastre cele mai bune.

Totodată, le reamintim celor care încă nu s-au înscris că mai au timp doar până pe 25 octombrie să ni se alăture. Dacă sunteți pregătiți să începeți o călătorie antrenantă de dezvoltare, alegeți modulul dorit și acceptați provocarea Dev:

Dăm startul inovației!

Despre procesul de recrutare DevAcademy

Multumim pentru inscrieri

În primul rând am dori să vă mulțumim vouă, celor care v-ați manifestat dorința de a fi parte din proiectul DevAcademy!

Mărturisim că numărul aplicațiilor primite a depășit cu mult așteptările noastre – lucru care ne bucură extraordinar și care ne dă de înțeles că interesul pentru proiectul nostru este din ce în ce mai mare.

Vă suntem datori cu un răspuns legat de evoluția voastră începând din momentul în care v-ați înscris în program prin completarea formularului de pe site până în prezent.

Faptul că am prelungit termenul pentru înscrieri, dorindu-ne astfel să dăm o sanșă și celor care au aflat mai tarziu de DevAcademy, a presupus mai multe CV-uri de analizat, răspunsuri la problemele din Etapa 2, interviuri cu voi susținute de catre echipa DevAcademy și nu numai.

Va asiguram că facem tot posibilul să vă oferim feedback tuturor, însă, din pacate, nu vă putem răspunde  personalizat în acest moment.

Continue reading

Prezentare DevAcademy în Politehnică la Facultatea de Automatică și Calculatoare

Joi, 7 Noiembrie 2013, de la orele 14:00 la orele 15:00, echipa DevAcademy va ține o prezentare în Amfiteatrul EC105.

afis2

 

Ne vom axa pe tratarea a 2 puncte-cheie în prezentare:
1. Programul de învățare DevAcademy, care în acest moment este orientat pe un training de 6 luni în Ruby on Rails, organizat în 2 module.
2. Comunitatea de excelență pentru programatori, pe care ne propunem să o construim.

Credem că, daca ești student și ești pasionat de programare, asta poate să fie o oportunitate să construim împreună o comunitate de elită.

În cadrul DevAcademy ai posibilitatea să găsesti oameni ca tine, preocupați de calitate, de eficiență, de a fi mai buni în fiecare zi.

Poți să gasesti mai multe pe site și, dacă ai întrebări, te așteptăm să ni le adresezi la prezentare.

Dorim să-ți oferim aceleași sanse pe care le-au avut posibilii tăi viitori colegi de echipa, care au auzit de noi inaintea ta și au aplicat pe www.devacademy.ro/inscriere , motiv pentru care am prelungit înscrierile până pe data de 9 noiembrie 2013!
Cu cat aplici mai repede, cu atât vei parcurge etapele de înscriere mai rapid și poti fi admis în comunitatea de elită DevAcademy!

 

Excelența

Excellente - alegere

Excelența este definită în mai multe moduri:
1. Dex 98 spune că excelența înseamnă “deosebit, admirabil, minunat, excepțional de bun”
2. Merriam-Webster spune că excelența înseamnă “extremely high quality”

Cu alte cuvinte pentru a fi un programator excelent, trebuie întâi să fii foarte bun în ceea ce faci.

Cum ajungi acolo?

Timp

Cea importantă investiție pe care trebuie să o faci este să dedici timp să înveți și să experimentezi și să evoluezi.
Trebuie să fii pregătit să dedici multe ore si asta in primul rand pentru a ajunge un programator bun.
În cazul excelenței nu prea există shortcut-uri de a ajunge foarte repede la destinație. Se poate doar accelera procesul mai ales prin interacțiunea cu alti programatori excelenți.
În final tot ai nevoie de experiență și ai nevoie să înțelegi exact cum funcționează lucrurile, cum funcționează un limbaj de programare în cele mai mici detalii ale sale, cum a fost construit și de ce se întâmplă lucrurile așa cum se întâmplă.

Prioritizare

Excelența este mai mult o mentalitate și apoi este o acțiune. Ca sa poți ajunge acolo, trebuie să te obișnuiești să faci din excelență o prioritate în viața ta. Excelența nu poate sa fie un alt lucru pe care îl faci pe lângă toate celelalte. Nu poate crește ca o activitate de week-end.
În momentul în care ea ajunge principalul obiectiv, când este o mentalitate, acela este momentul în care devine parte integranta din tine și începi să o exprimi în fiecare zi.

Voință

Este posibil sa apară diverse lucruri care te pot distrage de la scopul tau.
Primul mare hop pe care trebuie să îl treci este faptul că la început conștientizezi că drumul o să fie lung și finalitatea lui o să fie atinsă doar cu munca. Dar de aici provine și plăcerea de a simți că faci parte dintr-o elită, la care mulți nu pot ajunge tocmai pentru că nu au suficientă voință să rămână pe acest drum cât timp este nevoie.
Urmează apoi o categorie întreagă de aparente oportunități: zeci de proiecte care se pot face fix în acelasi timp, direcții de viață, de schimbări, de dorințe care par importante și suficient de mici să te atragă să le faci, dar adunate ele ajung să îți mănânce chiar din timpul pe care tu ar trebui să îl dedici să devii excelent.
Trebuie să ramai constant și concentrat și să ai suficientă voință să urmezi drumul elitei.

Grup/Echipă/Comunitate

Trecerea de la bun la excelent are nevoie de un impuls pe care de foarte multe ori nu îl mai poți face singur.
Ai evoluat foarte mult, ești cel mai bun din echipa ta, din grupul tău de lucru. Doar că pe măsură ce trece timpul dacă ei nu evoluează nici tu nu mai poți să evoluezi foarte mult. Ajungi la “platou”. Salut către excelență presupune mai mult.
Acest mai mult poate să provină doar dacă te vei înconjura cu oameni asemnea ție. Care vor să se dezvolte peste nivelul de “cel mai bun”. Doar o astfel de comunitate te provoacă și în același timp te susține să te depăsești în fiecare zi mai mult și mai mult.

“For what is each day but a series of conflicts between the right way and the easy way”

 

Photo Credit: Some rights reserved by kyle w lane

Prelungim Înscrierile

După cum ştiţi, astăzi, 24 octombrie, înscrierile pentru programul nostru ar fi trebuit să se sfârşească, însă avem de împărtăşit o veste care sperăm să vă bucure.

Datorită faptului că sâmbăta asta, pe 26 octombrie, vom susţine un workshop în cadrul Angajatori de TOP, iar săptămâna viitoare vom susţine o prezentare pentru studenţii de la Universitatea Politehnică, suntem bucuroşi să anunţăm că ÎNSCRIERILE SE PRELUNGESC PÂNĂ PE 2 NOIEMBRIE!

Aşa că puteţi trimite în continuare aplicaţiile voastre şi vă aşteptăm sâmbătă la Sala Palatului în sala C de la ora 11:00 pentru a participa la workshopul nostru. :)

Mai multe despre programul de învățare DevAcademy aici.

Define DevAcademy

DevAcademy - viitorul

Dacă ar fi să caut cel mai potrivit termen pentru a defini DevAcademy aș spune că este un Fenomen. Un Fenomen care va demonstra cat de important este să investim în cei care vor să conteze, în cei care vor să își asume un rol important în lumea în care trăim, în cei care sunt talentați și pregătiți să transforme hard work în tehnologie care să inspire și care să ne ajute să fim mai buni.

Fenomenul DevAcademy va strânge la un loc cei mai ambițioși programatori aflați la început de drum și le va oferi un cadru în care ei să devină creatori de tehnologie. În acest cadru ne propunem să studiem limbaje și framekwork-uri precum Ruby On Rails, tehnologii de aplicații pe device-uri mobile (Android și iOS), să susținem interacțiunea între programatori și între echipe de programatori.

Și pentru că vorbim de echipe, unul din obiectivele de început în DevAcademy va fi să devenim o echipă, iar la noi cuvântul echipa are o greutate mai mare decât universul. Chiar dacă pare o afirmație exagerată, o putem demonstra logic și chiar ne-ar face placere. Cu siguranță veți întelege de ce pe parcurs.

Un alt aspect important al fenomenului DevAcademy este: ce lăsăm în urmă? Proiectele care vor ieși din mâna noastră trebuie să se supună unor reguli, pe cât de simple, pe atât de importante: impact foarte pozitiv – asta cautăm, și asta ne va motiva să depășim limitele – calitate ireproșabilă, proiecte cât mai fun, cât mai cool.

Structurat, așa cum preferăm noi ăștia mai tehnici informația, DevAcademy înseamnă:

– comunitate restrânsă cu cerc închis care va crește ușor, controlat
– formăm creatori de tehnologie (Ruby on Rails este un tool foarte important dar scopul nostru este dincolo de el)
– ne dorim proiecte cu impact – tehnologie care să fascineze, să ajute
– credem cel mai mult în oameni, în echipă
– vrem să facem toate astea having fun

Introducere în modele de dezvoltare software

De-a lungul timpului au existat mai multe modele de dezvoltare software, dar în principiu doar două dintre ele au ajuns populare și îmbrățisate de industrie: Waterfall și Agile.

Waterfall

Waterfall este un model de dezvoltare software liniar.
Presupunerea de la care pornește Waterfall este că procesul de dezvoltare software este liniar.
De fapt Waterfall este un model de dezvoltare a proiectelor împrumutat de la modul în care se întâmplă lucrurile în industrie.
Modelul Waterfall conținea 7 etape:
1. Strângerea cerințelor
2. Design
3. Implementare
4. Integrare
5. Testare
6. Instalare
7. Mentenanță
Continue reading