Probleme și soluții. Timing și deadline-uri.

Continuăm Înscrierile

Așa cum vă anuțam într-o postare recentă, am început trimiterea de probleme în cadrul etapei 2 de selecție a celor admiși în modulele sesiunii II DevAcademy.

Pentru aceia dintre voi care ne-au transmis că au primit problema în cursul weekendului, perioadă fără acces la sau timp pentru calculator – vă așteptăm în continuare soluțiile, chiar dacă linkul specifică expirarea intervalului original. Notarea rezolvărilor primite se va face, însă, în funcție de ordinea primirii acestora: cu cât soluția a fost primită mai devreme, cu atât aceasta va fi evaluată mai repede.

Între timp, înscrierile DevAcademy Sesiunea II continuă până pe 2 noiembrie, perioadă în care ne reluăm vizitele în rândul celor dornici de perfomanță. Aici puteți găsi descrierea completă a fiecărui modul, alegându-l pe acela care vă provoacă mai mult.

Mai există încă timp dacă simțiți că alții din grup se regăsesc în profilul candidatului căutat, povestiți-i despre Dev și invitați-o/-l în comunitatea noastră de excelență

Cristiana despre cum este în DevAcademy

Cand mi s-a propus sa vorbesc despre experienta mea la DevAcademy, am zis ca va fi usor, deja imi impartasisem experienta cu diversi prieteni si mi se parea ceva natural. Insa, cand m-am asezat in fata calculatorului si am vrut sa ma apuc de scris, mi-am dat seama ca sunt atat de multe lucruri de spus incat nu stiu cum sa incep.

Am aplicat la DevAcademy pentru ca imi doream ceva nou, voiam sa ma dezvolt. Iar ei pareau sa vina cu acel ceva nou, ofereau studentilor ocazie sa se dezvolte altfel. Asadar, mi-am facut CV-ul cat am putut de bine si am aplicat pe site. In scurt timp, am primit o problema de programare, nu foarte grea, pe care trebuia sa o rezolv. Am rezolvat-o, iar apoi am fost chemata la interviu. Imi amintesc ca eram emotionata si nu stiam ce sa zic, intrucat nu mai participasem la multe interviuri, insa Lucian Ghinda, unul dintre fondatori, cel cu care am dat interviul, a fost foarte deschis si relaxat, incat aveam impresia ca vorbesc cu un prieten. In scurt timp, lucrurile luasera deja amploare, auzeam din ce in ce mai multi colegi ca se inscriu si ca sunt chemati la interviuri (cred ca au fost cateva sute de persoane care au aplicat). Dupa o vreme am fost sunata sa fiu anuntata ca fac parte din cele 15 persoane acceptate in program si am stabilit prima intalnire.

Intalnirile erau de 2 ori pe saptamana, in zile pe care le stabileam impreuna. Imi amintesc ca prima data m-am simtit ca intr-un mini teambuilding. Ne-am ales super eroi, ne-am cunoscut unii pe altii, am facut glume, ni s-a prezentat ce urma sa facem si am incercat sa formam o echipa. Eram 15 oameni din ani diferiti, de la facultati diferite, gata sa incepem o noua etapa, nestiind cat de frumos aveau sa decurga lucrurile.

Continue reading

Diana despre cum este în DevAcademy

De când am început facultatea, am realizat că lumea din jurul meu este antrenată într-un proces de dezvoltare de sine continuu. Majoritatea colegilor mei se implicau încă din anul I în diverse proiecte din cadrul sau din afara facultăţii care promiteau un plus de experienţă în domeniul de studiu (computer science), dobândirea de noi cunoştinţe şi activităţi amuzante sau distractive care să facă învăţatul să pară mai uşor. Cum eu nu ştiam foarte bine ce mi s-ar potrivi şi cărui proiect aş face faţă (eram boboc dezorientat şi fără experienţă), am ezitat o perioadă, preferănd să mă concentrez pe facultate. Anul II a adus cu sine realizarea uşor înspăimântătoare că am rămas în urmă… CV-ul colegilor mei ocupa deja mai mult de o pagină pe când al meu abia ocupa jumătate. Era timpul să mă implic!

Am aflat de prezentarea DevAcademy de la o prietenă. Recunosc cu părere de rău că nu am asistat la ea, însă am colegi destul de drăguţi încât să-mi relateze ideile de bază ale proiectului şi să-mi spună în ce constă. Totul suna foarte bine: înveţi Ruby şi Ruby on Rails timp de aproape un semestru, având mentori pricepuţi şi experimentaţi, gratuit. Singurul dubiu pe care îl aveam era dacă o să-mi răpească prea mult timp, însă faptul că urma să cunosc oameni noi şi talentaţi şi să dobândesc cunoştinţe noi facea să merite compromisul din partea mea. Nu am stat prea mult pe gânduri şi am aplicat.
Continue reading

Eduard despre cum este în DevAcademy

Când am primit rugămintea să scriu despre experiența mea în Dev Academy am fost în prima fază încântat că pot ajuta (într-o foarte mică măsură) la promovarea următorului proiect dar acest entuziasm a fost umbrit de o teamă. Această teamă nu rezultă din faptul că nu aș avea ce scrie despre DevAcademy ci din faptul că sunt atât de multe lucruri bune de relatat încât nu știam cum să-mi formulez ideile pentru a mă face bine înțeles.

Primul meu contact cu Dev a fost într-o seară pe Facebook când am văzut că un coleg a distribuit o postare despre ei. Din curiozitatea am intrat pe site-ul lor, am văzut care sunt ideea și viziunea proiectului și am rămas impresionat. Mi-a plăcut programul pe care îl propuneau precum și conținutul acestuia (Ruby, Ruby on Rails, Git etc). Acest lucru se întâmpla în perioada înscrierilor așa că am decis să aplic și eu. Cu mult entuziasm am completat formularul și speram să fiu sunat pentru interviu. Nu am așteptat mult și am fost contact pentru o întâlnire face-to-face cu unul dintre fondatori. Interviul a fost unul cât se poate de plăcut și, deși eram destul de stresat la început, am scăpat repede de emoții și discuția a decurs foarte bine. După interviu am plecat acasă și așteptam să văd dacă am fost sau nu selectat. Eram peste 200 de candidați pe 15 locuri. Nu îmi făceam mari speranțe dar la câteva zile după interviu am fost sunat și am primit vestea cea bună: fusesem admis.

Primele întâlniri de la dev au fost niște mini-teambuilding-uri: am făcut cunoștință cu noii colegi, cu echipa (fondatorii, mentorii, trainerii și toți ceilalți implicați în proiect), am discutat pe larg despre direcția pe care vrea să o urmeze DevAcademy, am planificat meeting-urile și am ieșit în Centrul Vechi :D .
După aceste întâlniri am trecut la lucruri mai serioase: ne-am configurat mașinile virtuale, am învățat primele noțiuni despre lucrul în consolă (linux), Git, Ruby. Până atunci toate aceste noțiuni îmi erau complet străine, dar pas-cu-pas, sub îndrumarea mentorilor, m-am familiarizat cu ele.
Continue reading

Ioana despre cum este în DevAcademy

Cum am ajuns la DevAcademy ?

La momentul în care am aflat despre DevAcademy, eram în căutarea unei oportunităţi de a-mi dezvolta cunoştinţele despre Web Development, de a încerca ceva nou. Aşa am descoperit cursul de Ruby on Rails şi am decis sa mă înscriu. După ce am trecut prin procesul de selecţie, am avut şansa de a mă număra printre studenţii ce urmau să formeze prima generaţie DevAcademy.

Ce am descoperit la DevAcademy?

Un grup de oameni deschişi, pasionaţi de ceea ce fac, de tehnologie, de programare, de viitor.

În primele câteva luni, lecţiile au fost axate pe noţiuni de bază despre Ruby. Toate întâlnirile, fără excepţie, au fost organizate sub forma unui dialog deschis între trainer şi trainees, acest lucru fiind foarte important pentru mine.

Meet-up-urile s-au ţinut după ore, astfel încât toată lumea să poată participa şi, deşi la început am crezut că va fi obositor, s-a dovedit a nu fi deloc aşa. Unul din motivele pentru care m-am simţit bine mergând acolo, chiar şi la sfârşitul unei zile pline, a fost natura dinamică a trainingului, fiecare întâlnire însemnând ceva nou de învăţat şi de pus în practică.
Partea mea favorită a acestei etape a fost un joc de “Capture the flag” realizat numai în Ruby cu care ne-am distrat copios o seara întreagă.

Continue reading

Pregătiți-vă ideile, în curând va începe etapa a doua

Start2

Image Source: https://www.flickr.com/photos/robert_voors/

Mulțumim tuturor celor care și-au arătat interesul pentru comuniatea de elită DevAcademy și s-au înscris. De mâine dăm startul etapei 2, în care vom începe treptat trimiterea problemelor de rezolvat. Pregătiți-vă deci și fiți gata să le atacați cu ideile voastre cele mai bune.

Totodată, le reamintim celor care încă nu s-au înscris că mai au timp doar până pe 25 octombrie să ni se alăture. Dacă sunteți pregătiți să începeți o călătorie antrenantă de dezvoltare, alegeți modulul dorit și acceptați provocarea Dev:

Dăm startul inovației!

Despre procesul de recrutare DevAcademy

Multumim pentru inscrieri

În primul rând am dori să vă mulțumim vouă, celor care v-ați manifestat dorința de a fi parte din proiectul DevAcademy!

Mărturisim că numărul aplicațiilor primite a depășit cu mult așteptările noastre – lucru care ne bucură extraordinar și care ne dă de înțeles că interesul pentru proiectul nostru este din ce în ce mai mare.

Vă suntem datori cu un răspuns legat de evoluția voastră începând din momentul în care v-ați înscris în program prin completarea formularului de pe site până în prezent.

Faptul că am prelungit termenul pentru înscrieri, dorindu-ne astfel să dăm o sanșă și celor care au aflat mai tarziu de DevAcademy, a presupus mai multe CV-uri de analizat, răspunsuri la problemele din Etapa 2, interviuri cu voi susținute de catre echipa DevAcademy și nu numai.

Va asiguram că facem tot posibilul să vă oferim feedback tuturor, însă, din pacate, nu vă putem răspunde  personalizat în acest moment.

Continue reading

Prezentare DevAcademy în Politehnică la Facultatea de Automatică și Calculatoare

Joi, 7 Noiembrie 2013, de la orele 14:00 la orele 15:00, echipa DevAcademy va ține o prezentare în Amfiteatrul EC105.

afis2

 

Ne vom axa pe tratarea a 2 puncte-cheie în prezentare:
1. Programul de învățare DevAcademy, care în acest moment este orientat pe un training de 6 luni în Ruby on Rails, organizat în 2 module.
2. Comunitatea de excelență pentru programatori, pe care ne propunem să o construim.

Credem că, daca ești student și ești pasionat de programare, asta poate să fie o oportunitate să construim împreună o comunitate de elită.

În cadrul DevAcademy ai posibilitatea să găsesti oameni ca tine, preocupați de calitate, de eficiență, de a fi mai buni în fiecare zi.

Poți să gasesti mai multe pe site și, dacă ai întrebări, te așteptăm să ni le adresezi la prezentare.

Dorim să-ți oferim aceleași sanse pe care le-au avut posibilii tăi viitori colegi de echipa, care au auzit de noi inaintea ta și au aplicat pe www.devacademy.ro/inscriere , motiv pentru care am prelungit înscrierile până pe data de 9 noiembrie 2013!
Cu cat aplici mai repede, cu atât vei parcurge etapele de înscriere mai rapid și poti fi admis în comunitatea de elită DevAcademy!

 

Excelența

Excellente - alegere

Excelența este definită în mai multe moduri:
1. Dex 98 spune că excelența înseamnă “deosebit, admirabil, minunat, excepțional de bun”
2. Merriam-Webster spune că excelența înseamnă “extremely high quality”

Cu alte cuvinte pentru a fi un programator excelent, trebuie întâi să fii foarte bun în ceea ce faci.

Cum ajungi acolo?

Timp

Cea importantă investiție pe care trebuie să o faci este să dedici timp să înveți și să experimentezi și să evoluezi.
Trebuie să fii pregătit să dedici multe ore si asta in primul rand pentru a ajunge un programator bun.
În cazul excelenței nu prea există shortcut-uri de a ajunge foarte repede la destinație. Se poate doar accelera procesul mai ales prin interacțiunea cu alti programatori excelenți.
În final tot ai nevoie de experiență și ai nevoie să înțelegi exact cum funcționează lucrurile, cum funcționează un limbaj de programare în cele mai mici detalii ale sale, cum a fost construit și de ce se întâmplă lucrurile așa cum se întâmplă.

Prioritizare

Excelența este mai mult o mentalitate și apoi este o acțiune. Ca sa poți ajunge acolo, trebuie să te obișnuiești să faci din excelență o prioritate în viața ta. Excelența nu poate sa fie un alt lucru pe care îl faci pe lângă toate celelalte. Nu poate crește ca o activitate de week-end.
În momentul în care ea ajunge principalul obiectiv, când este o mentalitate, acela este momentul în care devine parte integranta din tine și începi să o exprimi în fiecare zi.

Voință

Este posibil sa apară diverse lucruri care te pot distrage de la scopul tau.
Primul mare hop pe care trebuie să îl treci este faptul că la început conștientizezi că drumul o să fie lung și finalitatea lui o să fie atinsă doar cu munca. Dar de aici provine și plăcerea de a simți că faci parte dintr-o elită, la care mulți nu pot ajunge tocmai pentru că nu au suficientă voință să rămână pe acest drum cât timp este nevoie.
Urmează apoi o categorie întreagă de aparente oportunități: zeci de proiecte care se pot face fix în acelasi timp, direcții de viață, de schimbări, de dorințe care par importante și suficient de mici să te atragă să le faci, dar adunate ele ajung să îți mănânce chiar din timpul pe care tu ar trebui să îl dedici să devii excelent.
Trebuie să ramai constant și concentrat și să ai suficientă voință să urmezi drumul elitei.

Grup/Echipă/Comunitate

Trecerea de la bun la excelent are nevoie de un impuls pe care de foarte multe ori nu îl mai poți face singur.
Ai evoluat foarte mult, ești cel mai bun din echipa ta, din grupul tău de lucru. Doar că pe măsură ce trece timpul dacă ei nu evoluează nici tu nu mai poți să evoluezi foarte mult. Ajungi la “platou”. Salut către excelență presupune mai mult.
Acest mai mult poate să provină doar dacă te vei înconjura cu oameni asemnea ție. Care vor să se dezvolte peste nivelul de “cel mai bun”. Doar o astfel de comunitate te provoacă și în același timp te susține să te depăsești în fiecare zi mai mult și mai mult.

“For what is each day but a series of conflicts between the right way and the easy way”

 

Photo Credit: Some rights reserved by kyle w lane